Oven-thermometers

Een oven thermometer is bij uitstek hét instrument om de juiste temperatuur te meten van je oven. De instelknop van je oven kan namelijk iets afwijken van de werkelijke temperatuur van je oven. Met name als je veel bakt, is het uiterst belangrijk om de precieze temperatuur van je oven te weten.

We hebben verschillende soorten thermometers, namelijk een thermometer die de temperatuur in de oven meet maar ook een thermometer die de temperatuur van het gerecht meet. Ideaal als het vlees klaargemaakt moet worden op een bepaalde temperatuur.Weergave:


Bezig met laden...

Wat zijn de verschillende soorten oven thermometer?

Bij Thermapen hebben we een ruim assortiment aan verschillende soorten thermometers. Om een keus te maken is het verstandig om te bedenken wat je precies wilt, zo kun je kiezen uit een oven thermometer die geschikt is voor thuisgebruik of juist een model wat meer geschikt is voor professionele keukens.

Digitale oven thermometers met timers zijn zeer geschikt voor het grillen van vlees. Stel de tijd in of selecteer de gewenste kerntemperatuur van het vlees.

Een ander verschil zin hem in de het aantal graden Celsius. Deze digitale oventhermometer bereikt een temperatuur van 300 graden Celsius. De specificaties van de digitale thermometers worden beschreven bij de productspecificaties.

De BlueDOT TX-1400 is een model wat via bluetooth verbonden kan worden aan uw smartphone of tablet en hiermee kun je zeer gemakkelijk en snel de temperatuur opmeten van het vlees of andere gerechten. Deze thermometer is zeer geschikt voor gebruik in een professionele en drukke keuken. 

Hoe gebruik ik een oven thermometer van Thermapen?

De oventhermometer zorgt er voor dat alles wat in de oven gaat er ook precies op de juiste temperatuur er weer uitkomt. Stel de oventhermometer met de timer functie op de gewenste temperatuur in. Je kunt natuurlijk zelf ook de temperatuur van de oven instellen, maar dit zegt niets over de binnenkant van grote stukken vlees of gebak.

Deze producten garen aan de buitenkant namelijk sneller dan aan de binnenkant. Voor een perfecte kerntemperatuur is een oventhermometer dus essentieel. 

De oventhermometer werkt zeer eenvoudig. Stel een gewenste temperatuur in en stop de pin in het vlees of gebak. Wanneer de gewenste kerntemperatuur is bereikt, is het product perfect gegaard. Droog of rauw vlees is door dit product verleden tijd! 

De oventhermometer is geschikt voor alle soorten bak en vleesproducten. Voor vleesproducten is er ook een speciale vleesthermometer