Binnen het HACCP is temperatuurbeheersing één van de belangrijkste pijlers binnen de richtlijnen. Met de juiste temperaturen kunnen ze de voedselveiligheid waarborgen en daarom is het juist noodzakelijk om de CCP's regelmatig te controleren. tijdens het bereiden, koelen, terug koelen, transporteren en bewaren van levensmiddelen heb je een uiterst betrouwbare voedselthermometer nodig. Thermapen Nederland biedt een uitstekend assortiment en kwaliteit meetinstrumenten die voldoen aan de HACCP eisen. De wetten van HACCP verplichten u om een gekwalificeerde HACCP thermometer te gebruiken. De thermometers dient u ook jaarlijks te laten controleren.


Weergave:
 


Bezig met laden...

HACCP thermometer in verschillende kleuren

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Het uitgangspunt van de HACCP is dat alle voedingsmiddelen die geconsumeerd worden, veilig zijn. Om kruisbesmetting te voorkomen wordt aangeraden per voedselcategorie een aparte Thermometer te gebruiken. Dat is als volgt;

- Rood: Rauw vlees
- Geel: Gevogelte
- Blauw: Vis, schaal- en schelpdieren
- Groen: Groente en fruit
- Wit: Brood, banket en zuivelwaren