Binnen het HACCP is temperatuurbeheersing één van de belangrijkste pijlers binnen de richtlijnen. Met de juiste temperaturen kunnen ze de voedselveiligheid waarborgen en daarom is het juist noodzakelijk om de CCP's regelmatig te controleren. tijdens het bereiden, koelen, terug koelen, transporteren en bewaren van levensmiddelen heb je een uiterst betrouwbare voedselthermometer nodig. Thermapen Nederland biedt een uitstekend assortiment en kwaliteit meetinstrumenten die voldoen aan de HACCP eisen. De wetten van HACCP verplichten u om een gekwalificeerde HACCP thermometer te gebruiken. De thermometers dient u ook jaarlijks te laten controleren.


Weergave:
 


Bezig met laden...

Waar moet een goede HACCP thermometer aan voldoen?

  • Het apparaat moet snel de waardes van het voedsel kunnen meten. Je wilt immers dat de medewerkers snel de temperatuur van het voedsel kunnen meten omdat dit irritaties verminderd en de productiviteit verhoogd.
  • De thermometer moet eenvoudig zijn zodat iedereen er mee kan werken.
  • Het apparaat dient nauwkeurig te zijn en exact de juiste temperatuur kunnen meten. Uiteraard is dit het meest belangrijke element waaraan de thermometer moet voldoen.
  • De thermometer moet na één jaar, jaarlijks gekalibreerd worden. Dit betekent dat de thermometer wordt gecontroleerd op gebreken en deze wordt vergeleken met een standaard om de waardes vast te stellen.
  • Voldoet de thermometer aan deze eigenschappen? Dan spreken we van een goede HACCP thermometer.

Verschillende kleuren

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Het uitgangspunt van de HACCP is dat alle voedingsmiddelen die geconsumeerd worden, veilig zijn. Om kruisbesmetting te voorkomen wordt aangeraden per voedselcategorie een aparte Thermometer te gebruiken. Dat is als volgt;
  • Rood: Rauw vlees
  • Geel: Gevogelte
  • Blauw: Vis, schaal- en schelpdieren
  • Groen: Groente en fruit
  • Wit: Brood, banket en zuivelwaren