Vaak wordt door een beetje te gokken, te porren of door te kijken naar de kleur van de buitenkant bepaald of een stuk vlees wel of niet gaar is. Of snij je een stuk van het vlees af om vervolgens de binnenkant te bekijken? Dooszonde wanneer het nog niet gaar is en je het moet terugleggen op de barbecue. Is het al wel gaar? Dan is de kans groot dat het te lang gegaard is. De enige manier om de juiste temperatuur te bepalen van een stuk vlees is met behulp van een bluetooth thermometer. Hieronder vind je verschillende thermometers die jou helpen bij het garen van het perfecte stukje vlees!


Weergave:
 


Bezig met laden...
  • local_shipping Gratis verzending vanaf € 24,95
  • access_time Voor 18.00u besteld, vandaag verzonden
  • credit_card Uitgebreide veilige betaalmethoden

Hoe werkte en bluetooth thermometer?

Een bluetooth thermometer is zo ontworpen dat je van een afstand de temperatuur kunt monitoren. De temperatuur van de probes wordt via bluetooth verstuurd naar je Android, iOS of ander draadloos bluetooth apparaat. Dit tot een afstand van maarliefst 50 meter. Je verbindt de temperatuurmeter met een handige app op jouw smartphone of tablet en zo kun je op een afstand de temperatuur meten van jouw stukje vlees. Op deze manier weet je zeker dat je vlees op de juiste temperatuur is bereid.

Hoe gebruik ik een bluetooth thermometer?

De thermometer is voor vele een nieuwe manier van koken. Wat voorheen op de gok werd gedaan, wordt tegenwoordig nauwkeurig gemeten. Want alleen op deze manier weet jij zeker dat je biefstukje perfect wordt gegaard. Hoe je de thermometer het best kunt gebruiken, vertellen we je hier.

  1. Plaats de pin van de thermometer in het vlees. Zorg ervoor dat de pin zich exact in het midden van het vlees bevindt. Plaats de pin niet te dicht bij een stuk bot of vet. Hierdoor kan de kerntemperatuur minder nauwkeurig worden. Bij kip raden wij aan om de voeler aan de bovenkant te bevestigen en bij rund aan de zijkant.
  2. Zorg dat je de juiste kerntemperatuur van het gerecht weet. Dit varieert per gerecht en bereidingsmethode. Voor de juiste kerntemperatuur per gerecht adviseren wij deze lijst.
  3. De thermometer komt het best tot zijn recht wanneer de kamertemperatuur van de barbecue gelijk is. Het continu open en dicht doen van de barbecue wordt daarom afgeraden. Hierdoor gaat er steeds veel warmte verloren. Daarom raden wij aan om een bbq thermometer die je wifi of bluetooth bestuurt te gebruiken. Omdat deze niet verbonden is met een snoer, kan de barbecue gewoon dicht blijven.
  4. Stel de juiste temperatuur in op je bluetooth thermometer via de bijbehorende applicatie op je smartphone. Ontferm je over het gezelschap, geniet ondertussen van een lekker drankje en wacht totdat je smartphone aangeeft dat het vlees de gewenste temperatuur heeft bereikt.

Een bluetooth thermometer online kopen

Bij Thermapen Nederland hebben we verschillende thermometers in het assortiment. Met de ThermaQ Bluetooth Thermometer kun je in totaal 16 probes(8 devices) op een app uitlezen. Je verbindt deze thermometer met de ThermaQ App, deze valt gemakkelijk te downloaden in de Play Store of App Store. Daarnaast is de BlueDOT TX-1400 een erg goede thermometer. Dit is een top-rated digitale oven thermometer maar heeft daarnaast de mogelijkheid om hem met bluetooth te verbinden. Op die manier heb je een simpele maar krachtige thermometer die je op afstand via bluetooth uit kunt lezen.