Een juiste temperatuur van de koelkast is ontzettend belangrijk om voedsel lang te bewaren. Met een koelkast thermometer van Thermapen kan je voortdurend controleren of de temperatuur van je ijskast niet te hoog of te laag is. Op deze manier worden je voedingswaren steeds onder de juiste omstandigheden bewaard en zullen ze dan ook minder snel bederven.


Weergave:


Bezig met laden...

Waarom moet je de temperatuur van je koelkast controleren?

De exacte temperatuur van een koelkast is iets wat weinig mensen controleren. Het is echter erg belangrijk dat alle voedingswaren netjes op vier graden Celsius bewaard worden. Dit is namelijk de ideale temperatuur om de groei van bacteriën en schimmels tegen te gaan. Is de temperatuur van de koelkast te hoog, dan bederft je voedsel aanzienlijk sneller. Een te lage temperatuur zorgt er dan weer voor dat je voedingswaren schade door bevriezing kunnen oplopen. Bovendien verbruikt de koelkast bij een te lage temperatuur ook meer energie en betaal je dus te veel stookkosten.

Hoe werkt een koelkast thermometer?

Om je voedsel zo lang mogelijk te bewaren, is het belangrijk dat je de temperatuur van de frigo regelmatig met een koelkast of vriezer thermometer controleert. Een koelkast thermometer is erg eenvoudig te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen, is de thermometer een halve dag of nacht op de onderste plank van de koelkast te plaatsen. Zorg er wel voor dat de deur goed gesloten is. Na een paar uur kan je de temperatuur controleren. Is het warmer of kouder dan 4 graden Celsius in de ijskast? Stel de temperatuur dan meteen bij en plaats de thermometer weer voor een paar uur in de koelkast.

Verschillende Thermapen koelkast en vriezer thermometers

Bij Thermapen hebben we voor diverse koelkast of vriezer thermometers gezorgd. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor handige horizontale thermometers met duidelijke en gekleurde zones, zodat je meteen weet of je actie moet ondernemen. Verder hebben we ook koelkast thermometers met een externe probe. Deze thermometers zijn voorzien van een groot LCD display, een geheugenfunctie en een akoestisch alarm. Tenslotte beschikken we ook over koelkast thermometers met een kalibratiecertificaat, ideaal voor professioneel gebruik.

Voordelen van een Thermapen koelkast thermometer

  • Nauwkeurige en betrouwbare meting
  • Ruim bereik
  • De temperatuur is eenvoudig af te lezen
  • Gemakkelijk in de koelkast te bevestigen