Vleesthermometers

Met een vleesthermometer, kun je zoals de naam al zegt, zeer gemakkelijk de exacte temperatuur van je vlees meten. Op deze manier krijg je de perfecte biefstuk, kip of andere stukken vlees. Je gebruikt de vleesthermometer door de thermometer in het vlees te steken. Aan te raden is om dit in het dikste gedeelte van het vlees te prikken zodat je zeker weet dat het vlees ook daar de juiste temperatuur heeft.Weergave:


Bezig met laden...
 • local_shipping Gratis verzending vanaf € 24,95
 • access_time Voor 17.00u besteld, vandaag verzonden
 • credit_card Uitgebreide veilige betaalmethoden
 • local_shipping Gratis verzending vanaf € 24,95
 • access_time Voor 17.00u besteld, vandaag verzonden
 • credit_card Uitgebreide veilige betaalmethoden

Hoe gebruik ik een vleesthermometer?

Voor vele is het nieuw om een digitale vleesthermometer te gebruiken. Er zijn erg veel factoren die de ideale bereidingstijd bepalen. Namelijk de grootte van de oven, de bereidingswijze en de structuur van het vlees.

De oplossing; een thermometer om de kerntemperatuur van het vlees te meten. Zo houd je niet de tijd in de gaten maar de kerntemperatuur. Wij vertellen je hoe je een vleesthermometer het beste kunt gebruiken.

 1. Plaats de pin exact in het midden van het vlees en niet te dichtbij vet of bot. Hierdoor wordt de kerntemperatuur minder nauwkeurig gemeten. Bij rund kan de pin bevestigd worden aan de zijkant. Bij kip raden wij aan om de pin aan de bovenkant te bevestigen.
 2. Het belangrijkste is dat je de juiste kerntemperatuur weet van het type gerecht. Dit kan namelijk per gerecht behoorlijk variëren. De juiste temperatuur staat hieronder beschreven.
 3. De vleesthermometer werkt het best wanneer de kamertemperatuur van de oven of barbecue gelijk is. Het steeds open en dichtdoen wordt dus afgeraden. Een draadloze thermometer is daarom het meest geschikt.
 4. Wanneer de juiste kerntemperatuur bereikt is kan het feest beginnen. Haal het product uit de oven en geniet van je perfect gegaarde vlees.

Wanneer is mijn vlees gaar?

Nu je weet hoe je de vleesthermometer gebruikt, hoef je alleen nog maar de juiste temperatuur te weten. Daarom hebben wij hier een lijst voor je gemaakt zodat je precies weet wanneer je vlees gaar is.

 
Rundvlees Temperatuur
Rauw vlees 40 tot 45 C
Rood vlees 50 tot 55C
Rose gebakken 55 tot 60 C
Doorbakken vlees    65 tot 70 C
 
Kalfsvlees Temperatuur
Rose gebakken 50 tot 60 C
Medium gebakken    60 tot 70 C
Doorbakken 70 tot 80 C
 
Varkensvlees Temperatuur
Rose gebakken    60 tot 65 C
Doorbakken 70+ C
 
Kip & Kalkoen Temperatuur
Doorbakken zonder bot    85+ C
Doorbakken met bot 70 tot 75 C

Vleesthermometer kopen bij Thermapen Nederland

Iedere kok is ervan op de hoogte; de juiste temperatuur van het vlees is zeer belangrijk. Daarom is het erg belangrijk dat elke keuken in het bezit is van één of meerdere vleesthermometers. Bij Thermapen Nederland hebben we een ruim assortiment aan vleesthermometers. Zo hebben we de Thermapen in verschillende uitvoeringen maar ook simpelere modellen.

De voordelen van een vleesthermometer:

 • Multifunctioneel; je kunt ze voor verschillende doeleinden gebruiken, denk aan professioneel gebruik in de keuken of voor thuisgebruik.
 • LCD scherm; de meeste vleesthermometers beschikken over een duidelijk af te lezen LCD scherm
 • Makkelijk in gebruik; steek de probe in het vlees en na enkele seconden weet je de kerntemperatuur.